De evo(e)lutie van (groei)mindset

In de lente van 2016 verzorgde ik voor het Learning Centre bij ons op de hogeschool de cursus We are ONE mindset. Deze cursus voor studenten had ik opgezet omdat ik een volgende stap voorzag in de evolutie van het gebruik van het concept (groei)mindset*.

Van deze cursus had ik serieus werk gemaakt, destijds dacht ik namelijk dat het een soort van meester- en levenswerk moest worden. Mijn intentie was om, naast een parallel lopend We are ONE bewegingsprogramma voor klassen over samenwerken, een variant aan te bieden voor de individuele student. In een gezelschap van studenten uit alle jaren en van diverse opleidingen kwamen thema’s aan bod als: persoonlijk leiderschap, anders kijken, doelen visualiseren, (on)bewuste gevoelens en gedachten, keuzes, kwaliteiten, focussen, doorzetten en de cirkel van eenheid.

Zoals het echte zelfhulpfetisjisten betaamt had ik hier een logisch stappenplannetje van 12 principes aan gekoppeld, die je echt wel moest volgen om als mens ‘(ge)heel(d) gelukkig’ te worden. In de hippe cursusomschrijving had ik als doel vermeld: ‘Het activeren van je We are ONE mindset’.

“Als dat niet activeert”, dacht ik nog.

En ja hoor. Al snel volgde het seintje van het Learning Centre dat de cursus het maximale aantal van 16 deelnemers had bereikt. Wat blij was ik daarmee, want als ik ze eenmaal in mijn ruimte had, zou ik ze met mijn enthousiasme & (inhoudelijke) diepgang wel meer geven dan dat ze verwachten.

En die wow(!)-factor bleek ook. Na 7 prachtige weken kwam een beoordeling voorbij waar ‘wij van WC-eend, verkopen WC-eend’ ooit van mag dromen. De 10-en en 9-en op diverse beoordelingsfactoren maakte mij als cursusleider vanzelfsprekend apetrots. Wat je dan vervolgens in de wereld van zelfhulp leert is de aperots beklimmen, je positie pakken en de klop-op-de-borst ervaring aan jan en alleman tonen op social media.

En alsof dat nog niet genoeg was kwam de echte oogst van het ego in datzelfde najaar, toen een aantal deelnemers naar aanleiding van de cursus een reis hadden gemaakt door Europa en hiermee op de lokale televisie waren gekomen. Want wees eerlijk, dat komt toch wel door die vette activerende cursus 😉

En nu, 3 jaar later?

Om maar met de deur in huis te vallen: deze cursus buiten het reguliere curriculum van studenten, wordt niet meer in deze vorm gegeven. Zoals het een kunstenaar lief is, genoot ik kennelijk meer van de originele versie dan van het herhalen ervan. Zonder gekheid; veel van deze cursus heb ik geïntegreerd in mijn dagelijkse werkzaamheden op onze nieuwe NHLStenden University. Als docent en als coach.

Mijn algehele kijk op de We are ONE mindset staat ook zeker nog boven water, alleen het werken met een ‘vaste’ methode en/of stappenplan stond me al snel niet meer aan. Ook het woordje ‘mindset’ kwam mijn mond niet meer uit. Inmiddels heb ik weer dieper mogen ervaren dat als het er op aan komt mijn hoofd de boel alleen maar scheidt, mijn hart daarentegen zorgt voor verbinding en éénheid. De brug daartussen is mijn buik, het gevoelsleven dat mijn dagelijkse staat van (wel)zijn (ofwel cockpit van mijn gemoedstoestand) weergeeft.

Voelen is leven.

To feel in het Engels is omgekeerd tenslotte niet voor niks het Nederlandse ‘leef’. Dit schrijvende, besef ik me dat dit nu juist precies is wat ik bedoelde met de evolutie van het concept (groei)mindset in scholen, in de sport en op het werk. Het was niet statisch of groei. Het was niet re-actief of pro-actief. Niet het hoofd of het hart. Het was het 3e perspectief van We are ONE, waarbij de natuurlijke weg van creatief leren en ontwikkelen in flow centraal stond. En juist deze derde (midden)weg miste ik wel wat in het zwart-witte concept van (groei)mindset.

Is We are ONE dan toch nog springlevend?

Het idee was dat wanneer je je alle principes van We are ONE eigen maakt, een duurzame houding van creativiteit en flow ontwikkelt. Als 12 principes had ik het lichaam en 12 lichaamsdelen als metafoor genomen. Het fijne aan ons lichaam is dat we een linkerzijde en een rechterzijde hebben, maar blokkerende stress en optimale energie stroomt door het balancerende midden. We hebben een linker en een rechter pannetje op ons hoofd, dat vooral op en top functioneert als het met elkaar communiceert. Diepe intimiteit tussen man en vrouw ontstaat, als we een derde hartje horen kloppen.

Ik voel de 12 principes weer stromen.

Oja, deze principes waren ook gelinkt aan een heuse We are ONE formule: Nieuwe DAG (Droom-actie-gedrag). Het deel van ‘droom’ had betrekking op onze binnenwereld. Het actiedeel ligt in de buitenwereld en bij het duurzame gedragsdeel komen binnen- en buitenwereld samen. In mijn grootheidswaan had ik ook al een Engelse en Friese variant, respectievelijk New DAY (Dream-act-you) en nije DEI (Dream-Enerzjy –Ik).

Het mooie aan iedere ‘nieuwe dag’ is dat we donker én licht ervaren. Kijk voor de aardigheid deze dag maar eens van dichtbij naar een lamp, en voel het moment dat Edison in de 19e eeuw (ver)licht(ing) ontdekte. Hij maakte verbinding tussen twee losse punten (circuits), en creëerde hiermee een derde weg waardoor we nu alleen nog maar kaarsen aansteken op Valentijnsdag. Verbeeld je daarna ook maar eens de accu van je auto met een plus (+) en een min (-), en besef je het moment dat de auto start. Denk eens aan de stekkers van huishoudelijke apparaten, en verbeeldt het elektriciteitsnet wat daarachter ligt. Of ga tijdens een gesprek met iemand eens met je aandacht naar de uitvinding van lange afstandscommunicatie, waarbij twee (zender/ontvanger) stations worden verbonden door ‘onzichtbare’ signalen.

Wat ik met bovenstaande wil zeggen?

Alle duurzame innovaties uit de historie zijn verbindingen tussen twee (ogenschijnlijke) tegenpolen, en de mensen die deze doorbraken uiteindelijk maakten wisten dit intuïtief. Ze zochten de verbinding in zichzelf, in de omgeving en gingen net zo lang door totdat synchronisatie** lukte. Ze vonden met hun karakter en kwaliteiten de verbinding tussen de eigen rol in dit universum, en alledaagse boerengezonde dienst(baarheid)en, bezigheden en/of producten voor het welzijn van anderen. Ze volgden hun intuïtieve** vermogens en pasten de natuurlijke principes van flow toe in de dagelijkse praktijk.

Een duurzame (groei)mindset is niet zo revolutionair, slechts het gevolg van de evo(e)lutie van je staat van (wel)zijn.

 

Het is weer lente.

Mark

* Voor mensen die het idee ‘mindset’ niet kennen, Google maar eens.
** De volgende keer ga ik het hebben over ‘Intuïtief en Intelligent leren’ of ‘synchronisatie van de binnen- en buitenwereld’ (simpeler gezegd: het ‘zinvolle toeval’).